Swift
Ducatg Maxi
Slider

Säkerhet

Vid produktionen av Swift husbilar ligger säkerheten i framkant. Samtliga modeller uppfyller därför de strängaste europeiska säkerhetsstandarder. För att garantera absolut perfektion har de olika modellerna testats noggrant före serieproduktion.

Krocktestad Flamsaker

En av många åtgärder i säkerhetsarbetet hos Swift är att varje modell krocktestas med krockdockor. Noggranna utvärderingar görs. Vilka bland annat resulterat i att bordet i sittgruppen är demonterbart och rekommenderas att placeras under färd i en särskild hållare. Att ha ett fast monterat bord i sittgruppen kan medföra allvarliga skador hos passagerarna vid en krock. Ett annat exempel för att öka säkerheten är att sittgruppens soffa har utrustats med en kraftig stål- och säkerhetsram för att inte ge vika vid en kollission.

Även vid val av inredningsdetaljer och standardutrustning så står säkerheten i fokus. Fiat chassit är exempelvis utrustat med ESP, antispinn, ABS-bromsar, airbags med mera. Vid en eventuell brand så är samtliga textilier och dynor flamsäkra, och för maximal trygghet så finns även en brand- och narkosvarnare monterad som standard i samtliga modeller.