Swift
Ducatg Maxi
Slider

Team Norden

”Vi fick möjligheten att bygga den bästa husbilen vi kunde tänka oss. Vi byggde Swift Norden.”

Vi som grundat Swift Norden och ligger bakom husbilsserien med samma namn heter Conny Ekman och Magnus Wetterö. Vi grundade Swift Norden för att ta fram de bästa husbilarna vi kunde önska oss. Krocksäkra, fuktsäkrade, smarta, lyxutrustade redan som standard.

Av alla tillverkare som finns, valde vi att samarbeta med det brittiska företaget Swift. Tillsammans med deras ingenjörer i Yorkshire skapade vi Swift Norden.

”Swift hade byggt husvagnar och husbilar i mer än ett halvt sekel och är det största varumärket i Europa. Och så kommer två kaxiga svenskar med en önskelista lika lång som midsommar vid polcirkeln.”

När vi började vårt samarbete med de brittiska ingenjörerna hade vi en rad tuffa krav.

1. Swift Norden ska vara den mest KROCKSÄKRA husbilen i världen, oavsett storlek, land eller tillverkare. För ALLA passagerare. Inte bara de två som sitter längst fram.

2. Swift Norden ska vara BEKYMMERSFRI vad gäller FUKT i tak, golv, lister och väggar. Alla som ägt en husvagn eller husbil vet vilket elände som fukt kan ställa till med. Vi vill inte att våra kunder ska behöva bekymra sig om sånt.

3. Swift Norden ska vara TYST. Inget knirr och skrammel från en svajig kaross. Bilen ska vara så stabil att inredning går att montera direkt på väggarna. Det ökar komforten, körsäkerheten och krocksäkerheten.

4. Swift Norden ska INTE vara byggd i ömtålig aluminium som lätt får repor och bucklor. De ska vara byggda byggd i ett material som tål hårda tag. (Vi fick vända oss till båtindustrin för att hitta ett material som höll måttet.)

5. Inredningen ska vara avskalad och funktionell. Lätt att städa. Spiller du rödvin, läsk på sätena är det bara att torka av. Allt material ska vara brandsäkert. Vi ska ha smarta förvaringsutrymmen som passar den som fricampar i skog och mark. Extra stor bränsletank och…

Här någonstans började våra brittiska vänner bli lite nervösa. ”Ni svenskar vill ha den bästa husbilen som går att bygga. Den ska vara krocksäker, lyxig och praktisk. Fine! Ni får fria händer. Säg vad ni vill ha, så bygger vi det åt er. Men det kommer att kosta!”

Då kom vi med ytterligare ett krav.

6. Swift Norden ska vara fullt utrustad från början och billigare än alla andra husbilar med motsvarande lyx.

De fick våra önskemål. Och vi fick som vi ville.
Swift Norden är den bästa husbil vi kan tänka oss. Den bästa husbilen för dig som vill resa långt. För dig som vill träffa en älg. För dig som vill umgås med barnbarnen. Som inte bryr dig om husbilar. Egentligen. Som bara vill ha en reskamrat som inte gör dig besviken.

Besök en av våra återförsäljare i dag och säg hej till din nya kamrat.