Husbilstält - tips på förtält

Att sitta i ett husbilstält, eller ett så kallat förtält, medan regnet smattrar ner över taket är en riktigt trevlig upplevelse. Bjud in dina vänner på en härlig middag och spela sällskapsspel i tältet om kvällarna. Idag finns en mängd olika förtält i flera storlekar och former. Prisskillnaden kan vara enorm beroende på vilket märke du väljer att köpa. Se dessa tips på vad du ska se efter när du väljer ett förtält.

Läs mer

Husbilstält hos Tältvärlden

Hitta ett passande förtält till husbilen genom att besöka Tältvärlden.se. Med över 20-års erfarenhet av försäljning av förtält / husbilstält kan företaget utnämnas till Sveriges största inom detaljhandel av förtält. Här hittar du både fristående förtält och fasta tält för husbil. Tältvärlden erbjuder marknadens bästa varumärken inom tältsektionen med en lista som uppdateras löpande.

Storlek på förtältet

Det första du behöver bestämma dig i val av rätt förtält är dess storlek. Håll koll på monteringshöjden som mäter från marken upp till den undre kanten av markisboxen. Ta gärna hjälp av professionella säljare som kan hitta ett passande alternativ för din husbil.

Materialet på förtältet

Materialet kan vara direkt avgörande för hur bra ett förtält kommer att hålla i regn och blåst. Beroende på var du väljer att campa kan det vara bra att köpa ett husbilstält som är både slitstarkt och kraftigt, men som inte är alldeles för varmt att sitta i.

Polyester

Förtält i polyester passar under blåsiga säsonger med hårda vindar. Det är ett slitstarkt och säkert material som används under kalla månader eller på ställen med mycket blåst. Detsamma gäller husbilstält som är gjorda i akrylmaterial. Dock har akryl en bättre andningsförmåga och passar därför under varma dagar när solen lyser som starkast.

Plast

Förtält i plast håller inte riktigt lika bra för vind och blåst, men är dock väldigt bra att ha under sommarsäsongen. Dessutom är husbilstält i plast oftast ganska enkla att montera och rengörs utan problem med hjälp av ett milt såpvatten.

Olika typer av husbilstält

Du har möjlighet att välja mellan fasta och fristående förtält för din husbil. Ett fast förtält fästes intill husbilen och är på ett sätt mer stabilt och slittåligt än den fristående varianten. Däremot är ett fristående förtält väldigt praktiskt om du vill göra små utflykter med husbilen. Du kan låta ett fristående förtält stå kvar på samma ställe och behöver inte tänka på någon specifik förvaring när du åker bort på utflykt.

Uppblåsbart förtält

Är du resenären som älskar att åka runt och upptäcka nya ställen i stället för att stanna kvar på en och samma plats? Då ska du välja ett uppblåsbart förtält som är både enkelt att montera och smidigt att förvara i ett begränsat bagageutrymme. Du slipper alla stativ och kan lägga tältet i en och samma förpackning. Dessutom väger ett sådant förtält mycket mindre än sina motsvarigheter, så du slipper oroa dig för att ha för mycket bagage i din husbil.

Sätta upp förtält - uppblåsbar variant

Förtältsgolv och andra tillbehör

För att du ska få den bästa upplevelsen av ditt förtält behöver det vara utrustat med smarta funktioner. Det är superviktigt att ha ett välfungerande ventilationssystem. Ett förtält som exponeras av starka solstrålar kan lätt bli överhettat, så en bra ventilation är verkligen A och O när det kommer till bra kvalitet.
I val av golv till förtältet kan du antingen välja ett tält med en fastsytt presenningbotten eller ett förtält utan golv. Om du väljer den andra varianten har du möjlighet att köpa till en presenning eller välja ett bekvämare förtältsgolv med golvplattor av miljövänlig polypropylen. Du hittar ett passande förtältsgolv hos ScandiHills Camping Outdoor.

Läs mer om