Swift
Swift Norden 794 EB
Erfarenhet och bredd vinner i längden
Toscane 794EB Overview Rear Twin Bedroom
Slider

Swift Norden 794 EB

När vi utvecklade 700-serien för den svenska marknaden ville vi skapa en bil utan kompromisser. Med all vår erfarenhet och kunskap tänkte vi skapa en bil där allting känns rätt, utan att du ens behöver tänka på det. Det är essensen i det vi kallar ”praktisk lyx”.

Garanti logo 2019

Praktisk lyx
• Lyxutrustad redan som standard.
• Stort garage med plats för cyklar med mera.
• Vid tillval Maxi-chassi får du nästan 900 kilo lastvikt.
• Hela inredningen är flamsäker.
• Alla tyger smutsavvisande.
• ALDE vattenburen centralvärme för dig som vill ha jämn värme året runt.
• Separerat badrum och toalett.
• Fuktsäker och reptålig kaross i tåligt material hämtat från båtindustrin.
• Helgjutet valvtak för ökad vridstyvhet och säkerhet.
• Värd miljoner i utförda krocktester.
• Inbyggd säkerhet för ALLA passagerare.
• Säkerhetsbur för sittplatserna i bodelen.
• Säkerhetsfack för bordet under färd.
• Alla bilar genomgår vår unika Sweden Quality Control.
• 5 års fabriksgaranti
• 10 års täthetsgaranti mot inkommande fukt.

Sovrummet tar emot dig med öppna armar
Det första man vill göra när man går in i en Swift Norden 794 EB är att lägga sig. Sovdelen är stor och inbjudande, som ett lyxigt hotellrum. Ta fram en bok, ett glas vin och en bit choklad. Och slappna av. Inredningen är gjord smutsavvisande tyg. EB har två separata långbäddar i sovdelen, med generösa förvaringsutrymme under. Dessa långbäddar går att tvärbädda till en stor dubbelsäng.

Madrassen är som en dröm
Madrassen i Swift Norden är av märket Duvalay. Det är speciellt framtaget för husbilar och valdes ut som vinnare av Swifts användare under ett stort test 2014. Vilken modell passar dig? Besök en av våra duktiga återförsäljare och sov på saken.

Åk på resa utan att lämna garaget
En STOR fördel med Swift Norden 794 EB är det gigantiska garaget, kanske det största du sett! Där får du plats med flera cyklar och annan utrustning som gör semestern komplett. Och väljer du till Maxi-chassi kan du packa upp mot 900 kilo.

Vi matar på med ett lyxigt kök
Köket är hemmets hjärta, och det behöver inte förändras för att hemmet är en husbil. Lyxig spis med vanlig ugn och grillugn, tre gasplattor och en elplatta. Mikrovågsugn finns. Bänkskivan är gjord av reptålig komposit.

Separat dusch och toalett
Praktisk lyx. Sånt som man uppskattar i längden. Duschen är en speciell konstruktion som suger in luft i handtaget och blandar det med vattnet, vilket skapar turbulens och ökar vattnets tryck. Samtidigt som det minskar vattenförbrukningen med 30 procent.

Hos oss köper du bilen EN gång
Swift Norden sätter ny standard för vad som är standard. Det som är extrautrustning på andra bilar, är på plats redan från start. Enkelt och prydligt. Och betydligt billigare än en bil som du måste uppgradera efterhand. Det gör våra kunder till NÖJDA kunder under HELA ägandeperioden. Precis som vi vill ha det.

Garanterad trygghet med Sweden Quality Control
Från och med 1 juli 2019 genomgår alla fabriksnya bilar en Sweden Quality Control. Det betyder att bilarna testas och servas av en specialistverkstad innan bilarna skickas ut till återförsäljare runt om i landet. Det är vårt sätt att försäkra oss om att Swift Norden är så fantastisk som vi försäkrar. Därför vågar vi ge hela 5 års nybilsgaranti.

Vi tänker på säkerheten. Så du slipper.

När du kör en Swift Norden hanterar du en bil värd miljoner i utförda krocktester. Swift till exempel den ENDA tillverkaren som krocktestar ALLA sittplatser med krockdockor! Den kunskapen är ovärderlig när vi utvecklar nya modeller.

Sätt bordet på plats!

När du kör en Swift Norden har du ALLTID bordet nedmonterat och placerat i ett säkerhetsfack (Swift Safety CompartmentTM) under färd. Om olyckan är framme vill du inte ha bord som flyger fritt i kupén.

Säkerhetsbälten är inte en dekoration

Under sittplatsen i bodelen, där dina barn och barnbarn sitter, finns en unik säkerhetsbur (Swift Safety CageTM) monterad. Den förhindrar att sittplatsen kollapsar vid kollision, vilket är en förutsättning för att säkerhetsbältena ska fungera vid en kollision.

Besök gärna en av våra återförsäljare, lyft på dynan och se buren som räddar liv!

Swift Smart Command

Du styr bilen från mobilen

Swift Norden är standardutrustad med en digital manöverpanel som heter Swift Command System. Den finns monterad i bilen men finns även som app till din mobil. Med den kan du starta bilens värme, justera belysningen, kontrollera batteri och mycket mera. I husbilen finns dessutom en gömd GPS-sändare, så du alltid kan se vart den befinner sig. Alla bilar har dessutom gas- och narkoslarm vilket stoppar en eventuell tjuv.

Backspegel och backkamera
Under färd har du en fullt fungerande backspegel i form av en kamera monterad på bakdelen. När du lägger in backen startar en annan kamera som filmar marken bakom bilen. Så du kan backa med precision.

Toscane 794 QB Front 3 4
2020 Swift Norden 700 794EB Rear 3Q
Toscane 794EB Garage
Toscane 794 QB Kitchen
Toscane 794EB Overview Rear Twin Bedroom
Toscane 794EB Detail of Bed Made Up Into Double
Toscane 794QB Front Lounge Table Made Up
Toscane 794EB Front to Rear
Toscane 794 QB Roll Out Awning
Toscane 794 QB Pull Out Pannier Locker
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Specifikationer

Fiat MultiJet Diesel Engine130 hk
Cylindervolym2287cc
Effekt (kW@rpm)96 kW @ 3600 rpm
Vridmoment (Nm@rpm)320 Nm @ 1800 rpm
TakprofilLow-line
Hjulbas4,70 m
Bältade sittplatser4
Bäddar4
Total längd8,11 m
Total bredd2,38 m
Total höjd2,76 m
Vikt i körklart tillstånd*3 330 kg
Lastvikt**520 kg
Totalvikt i grundutförande3 850 kg
Lastvikt vid tillval Maxi-chassi**875 kg
Totalvikt vid tillval Maxi-chassi***4 250 kg
Isoleringsklassning3
Släpvagnsvikt2 000 kg
Tågvikt i grundutförande5 500 kg
Tågvikt vid tillval Maxi-chassi6 000 kg

Bäddmått

Bäddbar sittgrupp209 cm x 123/104 cm
Säng vänster200 cm x 81 cm
Säng höger200 cm x 81 cm
Säng tvärställd bäddning203 cm x 120 cm

Ladda ner vår PDF för att få en överblick över alla detaljer i Swift Norden 794

Teknisk skiss 794 EB

* Uppgifter om leveransomfattning, utseende, prestanda, dimensioner och vikter för fordonen är avvikelser inom ramen för fabrikstoleranser, +/- 5 % max, möjligt och tillåtet.

** Eventuellt monterad extrautrustning sänker husbilens lastvikt. Det kan bli nödvändigt att minska lastvikten på husbilen vid påkopplad släpvagn för att säkerställa att högsta totalvikt och maximal axelbelastning inte överskrids.

*** Vid alternativ högre totalvikt ökar vikt i körklart tillstånd med 45 kg.
Med förbehåll får tekniska ändringar och eventuella felaktigheter.

Fördelar med Swift Norden
Swift Norden har vuxit fram i ett samarbete mellan ett anrikt brittiskt företag och ett gäng svenska husbilsentusiaster som ville skapa den perfekta husbilen för den kräsna skandinaviska publiken. De Tre största argumenten som våra återförsäljare kommer att berätta för dig är:

• Swift är lyxutrustad redan som standard, vilket ger mycket bil för pengarna.
• Swift tar din säkerhet på allvar och lägger ner miljoner på att utveckla funktioner som de flesta aldrig får någon användning av.
• Swift har verkligt långtgående garantier för att ge dig ett tryggt ägande OCH Swift Quality Control som garanterar att alla bilar är så bra som vi garanterar.

Nackdelar med Swift
Helst vill vi säga inga, det finns inga nackdelar med att äga en Swift, men då skulle vi förneka vår viktigaste uppgift – att lyssna på våra kunder och hela tiden sträva efter att bli bättre. Här är nackdelarna:

• Trots att Swift är Europas största märke är vi små i Sverige. Än så länge.
• Det finns äldre modeller på begagnatmarknaden med ratten på fel sida.
• Äldre modeller hade högre procent småfel som nybil än vi tolererar i dag.

Den sista punkten har vi verkligen tagit på allvar. När vi utvecklade Swift Norden tillsammans med ingenjörerna i Yorkshire var vi eniga om att gamla misstag inte skulle upprepas. Vår högsta prioritet ÄR att garantera våra kunder ett bekymmersfritt ägande!

Ett resultat av det är Swift Quality Control som garanterar att alla bilar är så bra som vi garanterar.

Det var rätt coolt, egentligen. Två killar från Sverige ställde högre krav än någon annan på Europas största husbilsmärke – och de lyssnade! Därför kan vi nu ge hela 5 års nybilsgaranti.

Det är vi stolta över.

Du svär, vi lyssnar
Vi som står bakom Swift Norden älskar livet med husbil och vill att fler ska upptäcka friheten i ett rullande hem. Och du som använder Swift är vår viktigaste expert.

När du tänker ”varför tänkte de inte på det här?” tänk då på oss. Varje gång du slår i en tå och svär, svär att du ska tala om det för oss.

Knyt inte handen i byxfickan. Gilla oss istället på Facebook och dela med dig av din erfarenhet. Berätta för oss vad du gillar – och vad vi kan göra bättre. Vi delar samma intresse. Din bil!