Swift
Swift Toscane 694 EB Husbil
Slider

Om Swift

Swift Group grundades redan 1964 och är i dag Europas största enskilda varumärke. I Swifts fabriker i Yorkshire, Storbritannien, producerar 1 200 medarbetare mer än 15 000 fritidsfordon varje år.

Swift Group började producera husbilar 1985. Efter framgångarna med husvagnarna och husbilarna, gjorde företaget under 2004 en stor investering och började även producera villavagnar. Swift är idag ett etablerat och respekterat varumärke inom samtliga tre produktsortimenten; husbilar, husvagnar och villavagnar.

Ett investeringsprogram för flera miljoner pund i online-teknik gör det möjligt för återförsäljare inte bara att beställa på nätet, men också kontrollera produkttillgänglighet och leveransdatum.

Reservdelar och service efter leverans av fordonet är också viktiga delar av Swift Groups verksamhet. Återförsäljarna har tillgång till ett online-system som hjälper dom att identifiera delar via bilder och skisser. De kan också lämna in servicekontroller och garantiarbeten med samma branschledande system.

Swift utvecklar och producerar sina husbilar utifrån ett säkerhetsperspektiv. När en ny modell tas fram görs bland annat krocktester med riktiga krockdockor, där även konsekvenserna i bodelen utreds, vilket är unikt i branschen. Utifrån dessa tester utvecklar man sedan hela produktionen, för att kunna producera en så säker husbil som bara är möjligt.

Swift tar din säkerhet på allvar. Vi lägger ner miljoner på att utveckla funktioner som de flesta inte får någon användning av. Tack och lov.

Historia
1964 Swift Husvagnar grundas
1985 Swift Husbilar lanseras
1992 Abbey Husvagnar förvärvas
1994 Sprite Leisure förvärvas
1995 Sprite Leisure byter namn till Sterling
1996 Bessacarr Husvagnar förvärvas
1997 Bessacarr Husbilar lanseras
2001 Ace Husvagnar förvärvas
2001 Ace Husbilar lanseras
2004 Swift Villavagnar lanseras
2004 Sprite Husvagnar nylanseras
2007 Autocruise Husbilar förvärvas
2008 Mondial Camper Van nylanseras
2009 Escape Husbil lanseras